Antistres a relaxace, reklamní předměty a vánoční dárky
Zákazník nepřihlášen: [ přihlásit ]    
Inteligentní plastelína - Chytrá plastelínaInteligentná plastelína - Chytrá plastelínaSprytna plastelina - Myśląca MasaIntelligente Knete - Thinking Putty

Tipy a triky

Inteligentní plastelína má rozdílné fyzikální vlastnosti podle toho, jak s ní zacházíte.

Natahuje se



Chytnete-li ji na dvou koncích a potáhnete, chová se jako žvýkačka. Položte ji na stůl a pozorujte, jak se pomalu roztéká.

Trhá se



Chytnete-li plastelínu na dvou koncích a trhnete-li dostatečně rychle, roztrhne se. Není to ale úplně jednoduché - chce to trochu praxe.

Plastelínu je také možné roztrhnout jako papír. Chytněte plastelínu na horní straně ukazováčkem a palcem každé ruky tak, jako byste ji chtěli roztrhnout jako papír. Pro zjednodušení trhnutí plastelínu trochu načněte nehty. Pak už jen plastelínu rychle roztrhněte - ale pozor, podaří se Vám to je v případě, že budete dostatečně rychlí.

Skáče



Vytvořte z plastelíny kouli a upusťte ji na rovnou a pevnou podlahu a nebo si s ní hoďte o zeď. Budete překvapeni, jak skáče.

Tříští se

Pokud udeříte do plastelíny dostatečně rychle, roztříští se jako porcelán. Chcete-li to vyzkoušet, buďte opatrní - nebudete-li dostatečně rychlí, plastelina bude pružná jako pryž a můžete si ublížit (dobrá rada dle vlastní zkušenosti autora tohoto textu :-).

Svítí



Jak již název napovídá, svítící varianta Inteligentní plastelíny ve tmě svítí. Tato skutečnost z ní dělá ideální hmotu k různým pokusům. Kreslete na ni, vytvářejte světelné fotografie, nebo jen prostě šokujte své známé.

Praská



Dostane-li se to plastelíny vzduch, praská a dělá bubliny.

Je magnetická

Černá varianta plasteliny je magnetická a otvírá tak další příležitosti k pokusům.

Pokoří čtečky otisků prstů



Otiskněte svůj palec do plastelíny. Takto vytvořenou formu zalijte potravinářskou želatinou a nechte ztuhnout. Dokonalá kopie Vašeho palce je na světě!






Provozovatel serveru: Dotty s.r.o., Olšanská 2898/4h, 130 00 Praha, IČO 01984730, DIČ CZ01984730
Telefon: 774 996 889, www.plastelina.cz, info@plastelina.cz
Všechny ceny jsou uváděny včetně DPH

Provozováno na systému PremiumSHOP

patička